Ce făină folosesc italienii pentru a face paste?

Ce tip de făină folosesc italienii pentru a face paste?

Știi Ce făină folosesc italienii pentru a face paste? Această întrebare apare spontan, deoarece italienii prețuiesc mâncarea bună. Le place atât să gătească, cât și să stea la masă pentru a mânca și a vorbi cu familia și prietenii, mai ales duminica. Datorită bucătăriei regionale, există multe feluri de mâncare din care să alegeți. Toate națiunile care au trecut prin Italia (francezi, spanioli, arabi, austrieci) și-au lăsat rețetele și aromele. Astăzi, bucătăria italiană este cunoscută în întreaga lume. Puteți găsi peste tot restaurante italiene unde puteți mânca paste excelente.

Dar când s-au „născut” pastele?

Pastele au o istorie foarte veche, plină de anecdote care au început acum 7.000 de ani. Într-o perioadă în care omul a abandonat stilul de viață nomad și a început să cultive pământul. A descoperit grâul. A învățat să o cultive din ce în ce mai bine, să o piseze în făină, pe care a amestecat-o apoi cu apă și a turtit aluatul. Apoi a copt-o pe o piatră fierbinte. Cicero și Horațiu, cu 100 de ani înainte de Hristos, s-au bucurat de ceva pe care ei l-au numit lagana. Acestea erau fâșii de paste subțiri făcute din făină și apă care erau picurate în ulei și de aici provine lasagna noastră.

Marco Polo a adus spaghete din China

Conform legendei, deja în 1292 Marco Polo a adus spaghete din China. Cu toate acestea, această credință este falsă. Există multe documente care confirmă existența pastelor Italia chiar înainte de călătoria lui. Potrivit acestor studii, cel mai probabil arabii au fost cei care au introdus pastele în bucătăria italiană în jurul anului 1000. Într-un document din 1154, geograful arab Al-Idrin vorbește despre o „hrană din făină sub formă de fire” numită triyah., se crede că pastele, înțelese tocmai ca paste, au fost create în Sicilia, mai exact în orașul Trabìa, lângă Palermo.Și într-adevăr, sicilienii au fost adevărați maeștri ai gătirii pastelor de secole.

Paste din Italia

Câte tipuri de paste sunt în Italia?

În prezent, mai mult de 300 de tipuri de paste produs în 120 de fabrici. Pot fi clasificate ca uscate si proaspete (pline sau cu gauri), scurte, delicate, netede, dungi. Nenumaratele sortimente de paste se deosebesc de fapt prin tipul de aluat, format, suprafata si posibila prezenta umpluturii. De menționat că la începutul anilor 1990 existau peste 400 de forme de paste pe piața italiană.

Care este diferența dintre pastele proaspete și cele uscate?

Pastele proaspete sunt un produs care trebuie păstrat la frigider, în timp ce pastele uscate pot sta pe un raft din dulap. Prima este făcută din apă și făină (uneori și cu ou) și are termen de valabilitate limitat.

Blog de paste italiene

Potrivit unor studii, Italia este țara cu cel mai mare consum de paste. Se pierd anual aproximativ 28 kg de persoană. Ei sunt, de asemenea, cel mai mare producător. Primatul incontestabil al celui mai bine vândut format din Italia este Spaghete. Le găsim în toate tradițiile culinare regionale, din nordul până în sudul Italiei. Au un gust minunat în combinație cu toate tipurile de condimente și sosuri.

De unde să cumpărați paste italiene originale

Cele mai bine vândute 10 forme de paste din Italia

Clasament 10 forme de paste cele mai vândute în Italia conform datelor furnizate de principalele companii din industrie:

  1. Spaghete
  2. Penne rigate
  3. Fusilli
  4. Rigatoni – Eliche
  5. Spaghetti grossi
  6. Mezze penne rigate
  7. Fidea
  8. Mezze maniche – Cravattine – Spaghetto quadrato
  9. Maccheroni
  10. Elicoidali – Paccheri

În funcție de tip formate de paste sunt împărțite în două categorii:

Paste lungi

  • larg (lasagne, reginette, pappardelle);
  • îngust (capellini, tagliolini, fettuccine);
  • cu o secțiune transversală dreptunghiulară sau lenticulară (trenette, linguine);
  • secțiune transversală rotundă (spaghete, vermicelli);
  • cu sectiune perforata (bucatini).

Paste scurte

  • paste fine pentru supe (quadrucci, stelline, ditalini);
  • mediocru(conchiglie, orecchiette);
  • lung (rigatoni, fusilli);
  • umplute (ravioli, agnolotti).
Paste italiene

Depinzând de Caracteristicile de suprafață ale pastelor sunt împărțite în trei tipuri:

  • vulpeneted
  • ruvide – poros, datorită căruia sosul aderă mai bine
  • rigateapreciate pentru capacitatea lor de a retine sosurile

Dacă știm ce făină folosesc italienii pentru a face pastele, o putem clasifica în funcție de compoziția sa:

paste cu griș de grâu dur – aluatul contine gris de grau dur, apa si mai multe tarate. Printre cerințele pentru a se califica pentru această categorie se numără un conținut maxim de umiditate a produsului final de 12,50%;

paste cu gris integral din grau dur – aluatul contine gris integral din grau dur si apa. Se caracterizează printr-un conținut mai mare de fibre;

taitei cu ou – aluatul contine gris, apa si oua (nu mai putin de 4 oua intregi de gaina/kg). Se caracterizează printr-un conținut mai mare de nutrienți proteici;

paste proaspete – aluatul se prepara din faina de grau moale. Produsul final se caracterizează prin umiditate variabilă cuprinsă între 24-30%. Trebuie păstrat la o temperatură care să nu depășească +4°C cu o toleranță de până la 2°C;

pasta stabilizata – produsul final are o umiditate de cel puțin 20%;

paste dietetice – caracterizat printr-o combinație specifică de ingrediente. Se împart în fără gluten, fără proteine, cu cereale integrale și cu gătit rapid (care conțin cantități mai mari de apă);

paste speciale – aluatul conține ingrediente alimentare suplimentare (de exemplu spanac și roșii).

Paste italiene
Ce făină folosesc italienii pentru a face paste?

Cea mai bună făină pentru paste proaspete

Pastele cu ou sunt tipice nordului Italiei. În special pentru regiunile Emilia-Romagna și Piemont, unde se face de obicei numai din făină de grâu moale. De fapt, regiunile nordice au produs istoric în mare parte grâu moale, ideal pentru tăiței cu ou.

Pastele proaspete includ cele umplute, cum ar fi tortelli și ravioli. Acestea trebuie să fie întinse subțire pentru a putea găzdui umplutura. Prin urmare, necesită un conținut mai mare de gris de grâu dur decât, de exemplu, tagliatelle – și cele fără umplutură, care pot fi preparate și fără adaos de gris.

Pastele proaspete fără ouă se găsesc în mod tradițional în regiunile din sudul mijlociu. Vorbim, de exemplu, despre cavatelli, orecchiette, scialatielli, care se prepară amestecând doar grisul de grâu dur și apă, este mai bine să folosiți apă caldă pentru a facilita operația de amestecare.

Blog de paste italiene

Diferența dintre făina de tip „00” și făina de tip „0”.

Începând de la cele mai ușoare făinuri până la cele mai închise și mai bogate în fibre, vorbim despre „00”, „0”, „1”, „2” și făinile integrale. Putem spune cu certitudine că pastele proaspete cu ou în tradiția italiană au fost întotdeauna preparate din făinuri ușoare, care în trecut erau cernute cu grijă de gospodine pentru a elimina orice cocoloașe.

Această regulă se aplică și astăzi și puteți folosi făină „00” sau „0” pentru a face tăiței tradiționali cu ou. Dar care dintre aceste două tipuri este mai bun decât celălalt? De fapt, diferența dintre făina de tip „00” și făina de tip „0” este legată de parametrul cenușă (adică reziduul care rămâne după încălzirea unei probe de făină la o temperatură peste 600°C). Pentru primul nu poate depăși 0,55%, iar pentru cel din urmă 0,65%. Diferența este așadar destul de neglijabilă, atât de mult încât chiar și un ochi bine antrenat are dificultăți în a discerne diferențele dintre cele două tipuri de făină.

Indiferent dacă folosim făină „0” sau „00”, cu siguranță obținem rezultate excelente având în vedere simplitatea rețetei. Produsul rezultat va fi usor „gri” la finalul prepararii, dar acesta nu este un defect si nici faina nu este vina! De fapt, în timpul gătirii, temperatura ridicată va îngălbeni din nou oul și, în consecință, pastele fierte vor căpăta și o culoare îmbietoare, caracteristică.

Cum să gătești pastele?

Iată câteva sfaturi simple pentru gătirea pastelor. Gătiți întotdeauna pastele în multă apă: aproximativ 1 litru pentru fiecare 100 g de paste (de exemplu: 300 g de paste și 3 litri de apă). Alegem dimensiunea potrivită a noastră oală asigurați-vă că apa nu ajunge la margini, deoarece pastele își pot crește volumul de până la trei ori în timpul gătirii. Calculam cam 10g de sare pentru fiecare litru de apa si adaugam sare doar cand apa fierbe. Dacă gătiți paste proaspete, adăugați puțin ulei în apa clocotită. După ce ați adăugat pastele, imediat ce apa începe să fiarbă din nou, reduceți focul, ținând lichidul la fiert ușor. Pentru a vă asigura că pastele se gătesc uniform, amestecați des în timpul gătirii. Pastele trebuie scurse „al dente”, astfel pastele vor absorbi mai puțină apă în timpul gătirii și vor fi mai digerabile și mai gustoase. Dacă doriți să adăugați paste în tigaie, gătiți-le cu cel puțin un minut mai puțin.

Paste italiene

Reguli de bază pentru servirea pastelor

La fel ca și pregătirea mâncărurilor, este importantă și prezentarea lor prin alegerea veselei sau a veselei potrivite. Dacă vorbim despre etichetă, există cele mai bune practici care ar trebui urmate. În primul rând, timpul de gătit este crucial pentru succesul prezentării tale. Gătitul pentru timpul potrivit pentru a preveni arderea este regula de bază. De fapt, spaghetele prea fierte nu vor fi nici plăcute la privit, nici la mâncare. De asemenea, merită să alegeți vase adecvate din cupru sau oțel inoxidabil.

Știm deja ce făină folosesc italienii pentru a face paste, dar avem nevoie de preparate de bună calitate pentru ei!

Alegerea vaselor de gătit este la fel de importantă ca și a farfuriilor: fundul plat este în general cea mai bună alternativă, în timp ce fundul adânc este potrivit pentru supe și paste cu mult sos. Ca și în cazul oricărui alt tip de prezentare culinară, este important să se mențină un echilibru între elemente: preparatul nu poate fi prea bogat sau să aibă prea mult spațiu gol în farfurie. Aranjamentul trebuie să fie, de asemenea, armonios și în concordanță cu forma vasului. Daca farfuria este rotunda, este mai bine sa asezi pastele in centru, daca sunt patrate, poti folosi din plin colturile, dar fara a exagera. Prezentarea spaghetelor în centrul farfuriei folosind tehnica oală și furculiță ( Răsuciți pastele în jurul furculiței cu ajutorul unei linguri sau al unui polonic ) este o procedură preferată de cei mai la modă bucătari, dar cu siguranță nu este singura modalitate de a surprinde invitații.

Culorile și texturile sunt alte elemente de luat în considerare atunci când prezentați un preparat cu paste. Punctul de plecare este să facem felul de mâncare – personajul nostru principal – mai atrăgător – așa că veselă albă va fi perfectă pentru rigatoni cu sos de roșii, dar mai puțin pentru pennette cu smântână, cu excepția cazului în care sosul alb este încadrat cu decorațiuni care marchează granița dintre albul farfuriei si mancarea servita. Cu toate acestea, cea mai bună soluție pentru pennete este folosirea unui vas colorat.