Cum se face caviarul?
Considerat unul dintre simbolurile Rusiei, caviarul este identificat cu un produs de lux cu o gamă largă de utilizări atât culinare, cât și cosmetice. Cum se face caviarul? Răspunsul la această întrebare ne poate duce înapoi în secolul al XII-lea, când caviarul a apărut pentru prima dată în meniul creat pentru conducătorii Kremlinului.
Roșu, negru, norvegian sau poate alb sau auriu – cum se face caviarul și din ce este făcut?
Din ce este făcut caviarul? Baza pentru producerea caviarului este icrele proaspete, coapte de pește aparținând familiilor de sturioni, salmonide sau cod. Cel mai popular tip de caviar, numit rusesc sau negru, este făcut din pește de sturion.
Icrele mature pot fi obținute de la femele din speciile adecvate de pești, cel mai adesea mari și de câțiva ani. Icrele sunt apoi cernute printr-o sita speciala si apoi sarate corespunzator. Și aici este de remarcat faptul că cel mai rafinat caviar nu poate depăși 5% conținut de sare.
Acesta este un proces foarte delicat care poate fi efectuat numai de lucrători cu experiență. Cei mai experimentați efectuează această activitate timp de vreo duzină de ani înainte de a deveni competenți.
Creșterea, obținerea peștelui și, în cele din urmă, întregul proces de producție obositoare și consumatoare de timp alcătuiesc prețul acestei delicatese luxoase și simbol al Rusiei.
Cum se face caviarul, atât de faimos și de apreciat în întreaga lume?
Acesta este un proces în care, pe lângă sărarea adecvată a icrelor, trebuie avută grijă și la scurgerea lor corectă. Abia atunci delicatesa poate fi ambalata in cutii, borcane si chiar butoaie.
Caviarul ideal, cel mai nobil și cel mai bine preparat ar trebui să aibă o consistență netedă și boabe nelipite. Capacul scos nu trebuie să aibă boabe lipite și trebuie să fie complet curat.
Și deși se presupune că nu devii neapărat un iubitor de caviar de la prima degustare, oricine îl poate gusta și savura. Accesoriile de lux de zi cu zi sunt disponibile pentru toată lumea – merită să ne amintim și… să le folosiți.
Caviarul a devenit foarte popular, așa că prețul său devine din ce în ce mai accesibil. Astăzi, în aproape fiecare mare magazin alimentar, puteți cumpăra o cutie de icre delicioase, puteți sta confortabil acasă și vă puteți bucura de gustul său original.
Lasa un comentariu