Whisky fără alcool
sursa: pixabay.com

Ne-am obișnuit deja cu berile fără alcool, a căror selecție este uriașă pe piață. Vinurile fără alcool apar încet în magazinele noastre și nu sunt în niciun fel inferioare băuturilor clasice de acest tip. Acum este timpul pentru 0% whisky. Ce este whisky fără alcool – ceva nou în lumea băuturilor 0%?

Whisky fără alcool – o curiozitate sau o nouă calitate

În trecut, alcoolul 0% era considerat inferior ca gust și o alegere din necesitate. În prezent, însă, calitatea lor a crescut semnificativ, iar tipurile și mărcile mai noi de alcool 0% sunt introduse pe piață. Una dintre inovațiile care trezește interesul cunoscătorilor și al degustătorilor este whisky-ul fără alcool.

Cocktail de whisky fără alcool2
sursa: pixabay.com

Cel mai popular whisky 0% în prezent provine din Spania, „lichiorul” produs acolo fiind cea mai comună alternativă la alcoolul tradițional de chihlimbar. Experții Whissin consideră că are un gust interesant și se potrivește foarte bine cu ingredientele tipice din băuturile tradiționale.

Cum se face whisky-ul 0%

Cu toate acestea, adevăratele „whisky-uri fără alcool” sunt produse în Scoția. Acolo a fost înființată o distilerie separată, producând produse de înaltă calitate, dezvăluind procesul de producție. S-a dovedit a fi foarte complicat și complicat. Un exemplu este distileria Glenrothes. Ea folosește paisprezece extracte botanice diferite, cum ar fi piper cayenne, frunze de coacăze negre, kaffir, mușețel, verbena, frunze de dafin, mere și hibiscus, provenite din surse locale, pentru a crea versiunea ei de whisky fără alcool.

Procesul de preparare a whisky-ului fără alcool implică de obicei pași similari. Acestea includ distilarea ingredientelor, maturarea în butoaie de stejar și extragerea gustului și aromei caracteristice. Atenția acordată producției asigură că produsele păstrează gustul și experiența asociate whisky-ului tradițional.

Ce gust are whisky-ul fără alcool?

Cocktail whisky fără alcool1
sursa: pixabay.com

Există multe whisky-uri fără alcool disponibile pe piață și calitatea lor este în creștere. Unele distilerii produc chiar lichior de chihlimbar 0% la calitate de lux. Cele mai populare și, de asemenea, disponibile în baruri sunt deja menționatele Wissin, Lyre’s American Malt, Lyre’s Highland Malt, Gnista Barreled Oak și multe altele.

Wissin este ușor și dulce, dar produsele americane au puțin mai mult gust rafinat

Notele aromatice, cum ar fi aroma bogată de vanilie și nuci prăjite, sunt caracteristice bourbonului. Ele adaugă profunzime și dulceață acestei băuturi. Accentele din plante îi conferă un caracter unic, combinând arome tradiționale cu gusturi moderne.

Finisajul neted și lung înseamnă că aroma acestui bourbon fără alcool rămâne în gură mai mult timp, permițând o experiență de degustare completă. Aroma ușor picant îi conferă un pic de picant, care este tipic pentru bourbon. Gnista suedeză are o aromă intrigantă, de fum.

Whisky fără alcool1
sursa: pixabay.com

În ceea ce privește gustul, multe depind de producător. Mulți dintre aceștia depun eforturi deosebite pentru a se asigura că whisky-ul fără alcool introdus pe piață, inovator și stârnind la fel de mult interes ca și controversă și rezistență, să atragă atenția. cunoscători și gurmanzi.